EPDM membran, Etilen-propilen-dien kauçuk ile karbon siyahı yağlar, kür ve üretime yardımcı katkı maddelerinden oluşan tek katlı sentetik kauçuk örtüdür. Kalenderleme yöntemiyle rulolar halinde ve volkanize edilerek üretilir. Kauçuk ürünler arasında EPDM Kauçuğun diğerlerine kıyasla en belirgin özelliği, yüksek ısı değişimlerinde dahi, elastikiyeti , çekme direncini ve kopma esnemesini muhafaza etmesi; değişik hava koşullarında, güneş ışınları ve ozona karşı ; asit ve çözeltilere karşı dayanımlı olmasıdır.
EPDM Membran ; yapıların temel ve yan perde yalıtımında, Teras ve kubbe yapılı çatılarda, Giydirme cephelerde, Gölet tabanında, tüm peyzaj ve bahçe göletlerinde, arıtma ve biyogaz tesislerinde kullanılabilir son derece etkili bir su yalıtım çözümü sunmaktadır. Sıcak hava kaynak makinesi ile uygulanan ek yerleri sayesinde uzun süreli dayanım ;hızlı ve kolay uygulama olanağı sağlar.
EPDM Membran çevre dostudur. EPDM Membran hem üretim hemde kullanım süreci itibari ile çevreye negatif etkisi olmayan,çevreye zarar vermeyen bir üründür.
Değişken hava şartlarına karşı üstün firenç gösterir ve çok uzun ömürlüdür.
Yüksek Esneklik ve Uzama kabiliyeti sağlar
EPDM Membran bakım gerektirmez ve dayanıklıdır;
EPDM membran uygulaması yapılan düz çatı izolasyonu, tüm dünyada 30 yıldır son derece başarılı şekilde uygulanmaktadır. 30 sene önce EPDM Membran uygulanmış olan bu yapılardan alınan numunelerle yapılan testler sonucu Avrupa malzeme normunda (DIN 7864) istenilen değerlere ulaşıldığı görülmüştür. Yapılan testler sonucunda elde edilen değerler göz önüne alınınca kullanılan malzemenin 30 yıl daha aynı görevi yerine getirebileceği kabul görmüştür.
Çatı ve Terasta EPDM Geommebran uygulaması:
Çatı ve teras izolasyonu uygulamalarında genel olarak iki seçenek vardır. EPDM GEOMEMBRAN şeritlerini çatı veya terasta birleştirmek sureti ile ya da panel halinde, yalıtım yapılacak olan alan ölçülerinde, önceden birleştirilmiş/hazırlanmış olan EPDM GEOMEMBRAN sermek şeklinde uygulanır. Her iki seçenekte de EPDM Membran şeritleri birbirine yapıştırılır ve böylelikle mükemmel bir sızdırmazlık sağlanır.
EPDM membranlar; Donatılı ve donatısız olmak üzere Siyah renklerde, 1 mm ile 2,5 mm kalınlık aralığında ve değişik en ve boylarda bobinler halinde üretilip pazarlanmaktadır.
ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Geri dönüşümlüdür bu neden ile çevreye zarar vermez
►-40 ,+140 derece ısıya dayanıklıdır
►Çift kanallı dikiş yapan kaynak robotları ile ek yerleri birleştirilir
►Darbe dayanımı iyidir.
►Korozyonu önler, yaşlanmaya dayanıklıdır
►Uzun ömürlüdür.(min. 40 sene)
►Yanmada e sınıfı kapsamındadır.
►Çekme ve uzama mukavemeti yüksektir. Çok esnek bir malzemedir
►Ozana, asit ve çözeltilere dayanımlıdır.
►Uv ışınlarına dayanımlarıdır.
► Düşük sıcaklıklarda elastikiyetini koruma, 250°C’ye kadar ısı şoklarına dayanım,
►Asit yağmurlarına karşı yüksek dayanım.
UYGULAMA YÖNTEMLERİ VE KULLANILAN EKİPMANLAR: Füzyon kaynaklama (çift dikişli test boşluklu kaynak) sistemi ile birleştirilir,araya herhangi bir kimyasal, yapıştırıcı, bant vb. malzeme kullanılmadan direkt ısı ile kendisi eritilerek kaynaklandığı için kaynak yerleri çok sağlamdır. serbest serim tekniği ile 6-10 cm. Binme payı verilerek serilir.Bini yerleri kuru bir bez ile temizlenmelidir. Uygulamanın gereklerine göre bitiş yerlerinde baskı profilleri ile sabitlenir.(ayrıntılı bilgiler uygulama bilgi formlarında bulunmaktadır.)
UYGULAMA TEST YÖNTEMLERİ HAVA TESTİ: sadece çift kaynak olan robotlar ile yapılmış bölgelerde uygulanır. Basınç kanalından her iki ucu ayarlı pense ile hava sızmayacak şekilde kapatılır. Daha sonra basınç kanalın basından 30 cm. ileriye dikkatlice yerleştirilir. Daha sonra basınç kanalına 1,5-2 bar arası bir hava basıncı uygulanır. Ve pompa çıkarılır. Yaklaşık 2 dakika beklenir. %20 den fazla basınç kaybı olmazsa dikiş testi olumlu sonuçlanır.Fazla ise delik ve dikiş kontrol edilip tekrar teste tabi tutulur.
DEPOLAMA YÖNTEMLERİ Rulolar yatay olarak üst üste en fazla 6 sıra gelecek şekilde her katta ağırlık azalacak şekilde depolanmalı, orijinal paketinde muhafaza edilmeli, yağmur, çamur vb. etkenlerden korunmalı, düz veya mümkünse palet üzerinde bekletilmeli.