PVC GEOMEMBRANLAR
En çok tercih edilen geomembran tiplerinden olan pvc geomembran, daha çok izolasyon alanlarında kullanılmaktadır. Özellikle teraslar, havuzlar, su kanalları ve depoları, hes ve dsi projeleri, göletlerde kullanımı çok yaygındır. Daha çok 1,2 mm- 1,5 mm- 1,8 mm- 2,00 mm-2,5 mm ve 3,00 mm kalınlığında ve 20 mt boyunda 2.10 mt eninde standart ölçülerde üretimi yapılmaktadır.
TÜNEL TİPİ SİNYAL TABAKALI PVC GEOMEMBRAN ;
PVC içerikli özel formulasyonu sayesinde çekme ve uzama mukavemetleri arttırılmış sinyal tabakalı ürünümüzdür. Özellikle Karayolu, Metro, Demiryolu Tünellerinde kullanılmaktadır. Sarı veya gri renkteki sinyal tabakasında herhangi bir delinme, aşınma olduğu taktirde ana tabakadaki siyah renk kendisini gösterecek ve böylece uygulama anında o bölgenin onarılması için işaret verecektir. Sarı – Siyah, Gri – Siyah ya da istenilen bir renkte üretilebilir.
PVC GEOMEMBRAN ÖZELLİKLERİ
Tek kat uygulanır
Bitki köklerine karşı yüksek dayanım sağlar
Kolay tamir edilebilir
UV özelliği sayesinde güneş ışınlarına karşı dayanımlıdır
Alev ve yangına karşı dayanıklıdır
Nefes alma özelliğine sahiptir
Esnek ve elastik yapıya sahiptir
Kimyasal maddelere karşı yüksek mukavemet gösterir
Uygulama açısından kolay ve ekonomiktir
Geçirgenliği yüksektir
Delinme ve çatlamalara karşı dirençlidir.
PVC GEOMEMBRAN ÖZELLİKLER KULLANIM ALANLARI
Bina Temelleri
Barajlar, iletim temelleri
Çatı ve Teraslar
Otoparklar
Arıtma Tesisleri
Havuzlar
Tarımsal sulama amaçlı göletler
İçme suyu depoları
Alt geçitler
Karayolu, demiryolu tünelleri
Metro istasyon ve tünelleri
Sulama kanalları
UV DAYANIMLI PVC GEOMEMBRAN
PVC’den imal edilmiştir. UV dayanımlı olarak üretildiğinden Gölet Tipi olarak adlandırılır. Genel PVC Geomembran özelliklerine sahiptir. UV katkısı sayesinde güneş ışığı altında yıllarca dayanabilir. Uygulamalarda üzeri kapatılmadan rahatlıkla kullanılabilirler. Gri, mavi, sarı renklerde üretilebilirler. Geomembranlar 1mm – 1,2 mm – 1,5 mm – 2 mm – 2,5 mm ve 3 mm kalınlıklarda üretilebilirler. 2,20m. genişliğinde, boy 25m. standart ölçülerinde olmak üzere uygulama alanına göre istenirse serbest boy çalışılarak da üretilebilirler. Genelde acık renk (tek renk) gri olarak üretilirler.
ANTİBAKTERİYEL PVC GEOMEMBRAN
Özellikle içme suyu depolarında kullanılırlar. Üretim aşamasında Nanoteknolojik özel katkılar kullanılarak üretilmektedirler. Üzerinde bakteri üretmeyen yapıda olması kullanım yerlerinde istenen sonucu vermesini sağlamaktadır. Genelde mavi veya gri renk olarak üretilmektedirler UV DAYANIMLI PVC GEOMEMBRAN PVC’den imal edilmiştir. UV dayanımlı olarak üretildiğinden Gölet Tipi olarak adlandırılır. Genel PVC Geomembran özelliklerine sahiptir. UV katkısı sayesinde güneş ışığı altında yıllarca dayanabilir. Uygulamalarda üzeri kapatılmadan rahatlıkla kullanılabilirler. Gri, mavi, sarı renklerde üretilebilirler. Geomembranlar 1mm – 1,2 mm – 1,5 mm – 2 mm – 2,5 mm ve 3 mm kalınlıklarda üretilebilirler. 2,20 m. genişliğinde, boy 25m. standart ölçülerinde olmak üzere uygulama alanına göre istenirse serbest boy çalışılarak da üretilebilirler. Genelde acık renk (tek renk) gri olarak üretilirler.
DÜZ TİP PVC GEOMEMBRAN
PVC den imal edilmiştir. Standart PVC Geomembran özelliklerine sahiptir. Özellikle güçlü mukavemeti ile bitki köklerine dayanımlı olarak üretilmektedir. İstenilen renklerde üretilebilirler.
HDPE/LLDPE/LDPE GEOMEMBRANLAR
Yoğunlukları farklı politilen hammaddelerin ekstiruderlerde işlemden geçirilerek homojen olarak şekillendirilmesi ile oluşan su yalıtım membranlarıdır 0,80 - 3 mm kalınlığında 6,30 mt eninde veya talep edilen en ve boyda fabrikamızda üretim yapılmaktadır.
MEMBRAN ÖZELLİKLERİ
Yoğunlukları farklı polietilen hammaddelerin ekstruderlerde işlemden geçirilerek homojen olarak şekillendirilmesi ile oluşan su yalıtım membranlarıdır.
1 mm. – 1,2 mm. – 1,5 mm. – 2 mm. – 2,5 mm. – 3 mm. kalınlıklarında, 210 cm. eninde veya talep edilen en ve boyda fabrikamızda üretimi yapılmaktadır.
KULLANILDIĞI ALANLAR
- Katı atık depolama alanları
- Göletler ( yapay göletler)
- Tıbbı Atık toplama alnaları
- Arıtma ve sulama havuzları
- Kanal ve kanaletler
- Zehirli atık alanları
- Tanklar
- Atık su boruları ve izalasyonları
- Baraj ve su tutma havuzları
- Balık ve su mahsülleri üretme havuzları
- Binalar
- Bitki ve arıtma tesisleri
- Alt geçitler Metro çalışmaları
- Petrol atık toplama havuzları